Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Мотивация»Кикбокса възпитава победители!

Кикбокса възпитава победители!

Децата в кикбокса трябва да се възпитават като победители!

Първото и най-важно нещо е да искаш да си победител. Ама наистина да го искаш. Да го жадуваш, да гориш. Да се събуждаш с тази мисъл, тя да те следва през целия ти ден, да заспиваш с нея и да я сънуваш. Трябва да мечтаеш за целта си, да си я представяш. Да усещаш какво е чувството да си първи.

Сега идва моментът за действие! Победата е за този, който я иска повече. Нужно е да тренираш неуморно, с търпение и непримиримост. Дисциплина, постоянство и трудолюбие, това са нещата, които трябва да следваш по пътя към победата. Много хора казват, че искат да са шампиони, но колко от тях тренират като такива?

Трябва да се раздаваш докрай на всяка тренировка , да не забравяш какво искаш. Уменията ти в момента са резултат от досегашните ти действия и мисли, уменията и знанията ти в бъдеще зависят от действията ти в момента, така че няма за кога да се мотаеш. Трябва да си тренирал така, че да вярваш ,че заслужаваш първото място повече от всеки друг.

Страх, съмнения, притеснение, срам, вина и гняв… тези чувства са за губещите. Вълнение, радост, любов и щастие са чувствата на победителя. Вярвай в себе си. Мисли като „аз не мога” никога не трябва да ти минават през главата. Защото като мислиш, че не можеш да направиш нещо, наистина няма да можеш. Фокусирай се върху това да се научиш.”Независимо дали мислиш, че можеш или ,че не можеш, и в двата случая си прав.” (Хенри Форд)

Не съм разтегнат, бавен съм, нисък, висок, дебел, слаб: Това са оправдания, които те отдалечават от целта. Какво от това?! Всеки световен шампион е тръгнал от някъде. Нещата зависят изцяло от теб. Не бъди на автопилот, действай! Радвай се и на малките успехи, които постигаш. Тренирай за себе си, а не – срещу другите. Не е нужно да виждаш целия път до победата. Направи първата крачка, след това втората и така нататък. Нещата ще се наредят.

Психиката те прави победител. Може да имаш най-добрата техника, но ако нямаш сърце, не става. Както казва един учител: „Не убива мечът, а сърцето.” Ако си страхливец, и най-острия меч да ти дадат, ти пак ще си страхливец.

Някои хора играят с главата си – така и трябва. Трябва да бъдеш умен, за да си номер едно, с каквото и да се занимаваш. Но по-важното е да играеш със сърцето си, с всяка фибра на тялото си.

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*