Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Блог»Защо момичетата да се занимават с бокс?

Защо момичетата да се занимават с бокс?

Подходящо ли е момичетата да тренират бокс? Смята се, че бойните изкуства, това определено не е спорт за момичета. Но в нашата ера на равенство подобни стереотипи отдавна са били отхвърлени. И все пак си струва красивите дами да се занимават, например с бокс?

Съвместими ли са момичетата и боксът?

Смята се, че всичко, свързано с бой, за представителките на нежната половина на човечеството е чуждо и не подходящо. Но никой няма да накара крехкото момиче да се бие с два пъти по-голям мъж от него.

Треньорите на TERES разбират спецификата на този спорт. И всяка тренировка за жени ще бъде построена като се вземат предвид характеристиките на женското тяло, характер и структура. Така че, ако сте запалени от идеята да тренирате бокс, вървете напред!

Защо боксът е полезен за дамите?

  • Тренировките по бокс не са само работа на мускулите, но и на мозъка. Да, в края на краищата, за да нанасяте удари и да се биете с партньор, е необходимо да мислите логично, да мислите за тактиката на борбата. Освен това е важно и реакцията, поради ударите, които трябва постоянно да избягвате. Така че напразно мнозина смятат, че „ ако имате силата, няма нужда да се притеснявате за ума“. Силата и умът са тандем, който винаги ще ви позволи да бъдете уверени. Необходимо е постоянно трениране на мозъка, както и работата на мускулите.
  • Боксът е преди всичко отлична форма. На ринга боксьорът изпълнява токова много движения, колкото обикновен човек изпълнява през целия ден. В допълнение, почти всички мускули работят, което означава, че тялото ще бъде стегнато и релефно. Между другото, бокса ще ви помогне да се отървете от допълнителните килограми и да изгорите калориите, получени през деня. Например една тренировка с продължителност половин час ще помогне да се отървете от средно 400-500 калории. Същата сума се изгаря за един час бягане при средна скорост. Направете си изводи.
  • Борбата също е отлична самозащита. Ако живеете далеч от обществения транспорт и се налага да се прибирате късно вечер, грубияните могат да се страхуват от отпора, който ще им дадете ( много от тях не знаят основите на борбата и разчитат на беззащитността на слабия пол).
  • Боксът е чудесен начин да дадете воля на емоциите и да се отпуснете след тежкия ден. Например, ако шефът ви, или някой друг ви изкара извън равновесие, и вие едва сте се сдържали да не му кажете каквото мислите, сигурно вашите нерви са на границата. Изхвърлете целия този негатив на ринга в борба с партньора или просто си го изкарайте на крушата. Ще видите, че наистина помага и отпуска.
  • Животът ви изглежда скучен? Запишете се на бокс! Това е море от емоции, удоволствие и просто интересно занимание.
  • Спортът дисциплинира, това е доказан факт. На тренировки трябва да ходите редовно, спазвайки точността. В живота, това със сигурност ще ви бъде полезно.

 Как да започнете тренировките по бокс?

Как да започнете? Какво е необходимо за това?

  1. Първо определете секцията. По-добре е да изберете между секциите за начинаещи и постепенно да научите всичко, за да не се чувствате неопитни и неосведомени. Запознайте се с треньора лично, говорете с него, той ще ви помогне да разберете дали класовете ще бъдат успешни и приятни. Ако решите да тренирате в група, това ще ви спести пари, тъй като груповите класове са по-евтини. Но индивидуалното обучение, макар и по-скъпо, е по-ефективно.
  2. Разберете какво е необходимо за тренировките. Обикновено това е екип и ръкавици. Но ако ще участвате в битки, тогава се уверете, че сте сигурна. Вземете каска, за да защитите зъбите си и шлема, който ще ви предпази от удари. В този случай ще можете да намалите риска от наранявания и сериозни травми. За всичко останало, попитайте треньора.
  3. Не забравяйте, че да ходите на тренировки по бокс веднъж месечно е безсмислено, трябва да тренирате редовно. Така, че предварително се запознайте с програмата и си планирайте графика.

Успех мили дами!

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*