Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Четири медала за бойците от Терес от държавното по кикбокс в стил лоукик

Четири медала за бойците от Терес от държавното по кикбокс в стил лоукик

В Шумен се проведе Държавното първенство по кикбокс в лоу кик. В турнира се включиха 356 състезатели от 56 клуба от цялата страна.

Спортен клуб Терес, Пловдив бе представен от 5 състезатели. За съжаление контузии в подготвителния процес попречиха на клуба ни да участва с цели си отбор. Едни от най-изявените състезатели не бяха в отбора за това състезание, като национала Ивайло Панев, който разтегна кръстни връзки и многократни шампион на България Георги Иванов, който е с навехната китка.

Първи на ринга още в петък се качи малкия Мартин Стратев в категория до 42кг., възрастова група 11-12г. Срещата бе в четвъртфиналния кръг от турнира. Марти се наложи убедително по точки и спечели двубоя. За съжаление малко не му достигна в полуфиналната среща и отстъпи по точки. Така Марти остана с бронзов медал от този турнир.

След него в петъчния ден излезе Дамян Георгиев до 71 кг възрастова група юноши младша. Дамян водеше много добре срещата и печелеше по точки, но в края на втори рунд стъпи на криво и си изкълчи глезена, за секунди глезена му се наду и той не успя да завърши срещата. Това доведе до загуба и отпадането му от турнира. Дамян за първи път влезе в тази възрастова група, но даде заявка за много добри резултати и при по-големите.

Следващия наш участник бе Атанас Петров при юноши старша възраст до 71кг. Това бе първо участие на Наско на държавно първенство. В първата си среща той водеше по точки. А във втори рунд направи нокдаун на опонента си. След последващите атаки и добре пласирани удари Петров успя да вкара още няколко тежки удари на противника си, и пласира тежко дясно кроше, с което просна опонента си на пода в тежък нокаут. За съжаление при една от размените на удари Наско засрещна лакътя на противника със своя десен крак и това доведе до травма, която го спря от последващото му участие. Това го нареди на трето място и бронзов медал.

След него бе ред на малкия, но опасен Владимир Стойчев при 11-12г. до 32 кг. Влади се представи много добре и пласира много чисти удари на противника си, но съдиите решиха, че той трябва да загуби, може би защото игра срещу представител на домакините. Казваме съдиите, защото за нас Влади бе победител в този двубой. Вярваме, че в следващите състезания ще го докаже. Бронз и за него.

Последен за клуба ни на ринга в Шумен се качи Беркай Кемал до 57 кг при 11-12 годишните. Това бе първо участие за десетгодишния Беркай, но това не му попречи да се се сбие мъжки с опонента си. Двубоя беше радост за зрителите около ринга. След много атрактивна и оспорвана игра за съжаление Беркай отстъпи по точки и остана на третото място с бронзов медал.

„Доволен съм от участието на нашите момчета. Състезанието бе едно от най-тежките през последните години, но въпреки това успяхме да завоюваме 4 медала и по-важното е, че момчетата играха сърцато и се представиха на ниво. За съжаление контузии преди и по време на турнира, на наши състезатели, ни попречиха да имаме по-добро представяне.“ – заяви старши треньора на клуба Николай Драганов.

Следващото предизвикателство пред клуба е само след три седмици в гр. Козлодуй на държавното по кикбокс в стил фул контакт.

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*