Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Контакти

Начало»Контакти

Често Задавани Въпроси

Според нас е добре детето да е навършило поне шест-седем години. Но въпреки това децата са много различни. Има деца, които са готови и по-рано. Нашият съвет е – елате и опитайте. Нека детето направи 2-3 тренировки, да видите дали му хареса. Ако му харесва, всичко друго ще е наред.

Кик бокс е бойно изкуство, което освен на сила се залага и на техника, бързина и психическа нагласа. В това момичетата не отстъпват по нищо на момчетата. Тренировките по Кик бокс не правят женската физика груба, напротив – те помагат за изграждането на хармонично тяло. В детските години момичетата са по-концентрирани и изпълнителни. Въпреки, че Кикбокса е контактен спорт, ако трениращия не желае може да не играе „спаринги”, а да тренира само базовите упражнения. Няма причина момичета да не тренират Кик бокс, а тъкмо обратното – то би им дало повече увереност и самостоятелност.

Когато се тренира методически правилно, вероятността детето да се контузи в залата, е в пъти по-малка, отколкото докато си играе или кара колело на улицата. Правилникът в кик бокса е направен така, че да запази в максимална степен здравето на състезателите. Например: при малките деца са забранени „твърдите” стилове, те играят само на стилове, при които се разчита на бързина и съобразителност, такъв стил е лайт-контакт. Кик бокс е контактен спорт и не са изключени контузии. Но те не са повече, отколкото във футбола, леката атлетика или друг спорт.

Кик бокс развива качества като самодисциплина, издръжливост, координация, воля, самоконтрол, самочувствие, гъвкавост, хармонично тяло и др. Все качества, които всеки родител би искал за детето си.

 

Ще се радваме да Ви видим в залата.

Ако имате нужда от допълнителна информация не се колебайте да се свържете с нас.

Изпрати съобщение

Вашето име (задължително)

Вашият е-mail (задължително)

Относно

Вашето съобщение (задължително)

За контакти