Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Четирима бойци от СК Терес ще се борят за медали на държавното по кик бокс в София

Четирима бойци от СК Терес ще се борят за медали на държавното по кик бокс в София

Четирима ще защитават честта на клуба на предстоящото Държавно първенство по Кикбокс в стил Лайт контакт този уикенд в София. Първенството ще се проведе на 20 и 21 (този уикенд) в столичната зала Левски Сиконко.

За повечето от тях това ще е първа изява на републиканско първенство.

Николай Здравчев е първият ни участник, който ще дебютира на това първенство. Той ще мери сили в категория до 63 кг, юноши старша възраст. Николай тренира от около година в клуба, но показа завиден напредък за този период. Един боец, който знае как да използва мозъка си в битките.

Вторият ни участник е познатият Ви вече (за тези, които следят изявите на клуба) Стефан Чучулски. Стефчо вече на два пъти е ставал вице шампион в различни стилове, което доказва качествата му на универсален боец. Той ще се опита да се наложи в нетрадиционната за него категория до 74 кг., юноши старша възраст. Вярваме, че арсенала му от техники ще възбуди възхищение не само в публиката, но и в съдийския апарат, който ще има честта да „свири“ мачовете му. 😉

В стил лайт контакт ще се пробва и Васил Иванов, в категория до 63 кг. Да припомним, че Васко е вице шампион при мъжете за миналата година в стил лоу кик. Единственото ни притеснение тук е Васко да не се отпусне и в своя характерен стил да създаде трайно главоболие на противниците си. 🙂 Това ще е един тест за него, дали техническите му данни могат да надделеят над физическите.

В престижната тежка категория СК Терес ще бъде представен от арменеца с пловдивски паспорт, но с хасковска душа Артин Маргосян. Той ще дебютира при мъжете в категория +94 кг.

Виктория Янкова, за съжаление, отпада от участие в това състезание, поради липса на съперник в нейната възрастова група. Тя трябваше да се състезава в категория +44 кг, възрастова група 10-12 год.

Въпреки, че лайт контакт не е типичният стил, който се тренира в клуба, заявката от треньорския щаб е за четири медала от четири участника. Те гласуваха доверие на възпитаниците си, сега всичко е в техните ръце и остава и те да си повярват, че могат, и да покажат на какво са способни, на всички, и на себе си.

Това състезание ще е и един вид генерална репетиция за предстоящото Държавно първенство по кикбокс в стиловете лоу кик и кик лайт контакт, което ще се проведе в гр.Шумен в края на март.

Нека пожелаем успех на нашите момчета, те го заслужават!

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*