Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Блог»Красива визия, здраво и функционално тяло? Възможно е!

Красива визия, здраво и функционално тяло? Възможно е!

Все повече се говори за функционалните тренировки и предимствата им пред силовите упражнения във фитнес залата. Разбира се има причина за това. Изолираното трениране на мускулни групи във фитнеса води до хипертрофия (растеж) на мускула, което е основната цел на практикуващите този спорт. За съжаление, често се получава, така че хипертрофиралите мускули губят функционалността си. Иначе казано, наслаждаваме се на красив, оформен мускул, но усещаме липса на сила и заряд.

При функционалните тренировки методът на трениране се основава именно на липсата на изолация на мускулните групи, т.е. напрежението се разпределя комплексно върху тялото и то работи като едно цяло.

Степента на интензивност по време на тренировките варира от средна до висока и едно от най-големите предимства на този вид упражнения е активното горене на калории. За минимален срок от време забелязвате положителната промяна в тялото си. Фигурата изглежда естествено стегната, а гъвкавостта която тялото придобива е в нови измерения, невъзможни да се постигнат във фитнес залата.

Функционалните тренировки могат да ви помогнат, не само ако имате нужда от раздвижване и тонус. С течение на времето и натрупаните тренировки, ще забележите и още нещо. Станали сте много по-издръжливи и силни. Дори в дребните неща, на които обикновено не обръщаме внимание в ежедневието си, ще забележите улеснение, но и в нещата, които преди са представлявали трудност за вас физически.

Друг положителен ефект от функционалните тренировки е значителното подобряване на здравословното състояние. Тренировките не само засилват метаболизма, но и пряко се отразяват на кардио-респираторната система. Повишава се високото ниво на функциониране на сърцето и белите дробове, което подобрява цялостно начина на живот и се подобряват всички функции на човешкото тяло. Намалява се и рискът от редица заболявания.

Във функционалното трениране се включват и различни упражнения, които развиват координация и баланс. И двете са изключително важни, както за множество спортове, така и за подобрението на различни умения.

Чрез функционалните тренировки имате възможността да придобиете съвсем нов поглед за себе си и за силата, която имате. Можете да бъдете непобедими във всяко изпитание на духа и физиката!

Ние в Teres Gym & Fight Club сме приготвили три различни вида функционални тренировки, насочени към развиване на общи или специфични физически качества.
Повече за тренировките и графика може да видите тук.

Функционално трениране Пловдив

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*