Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Сребърен медал за Артин Маргосян от Държавното по Кикбокс в Каварна (ВИДЕО)

Сребърен медал за Артин Маргосян от Държавното по Кикбокс в Каварна (ВИДЕО)

Между 16 и 18 септември в гр. Каварна се проведе Държавното отборно първенство по Кикбокс в трите стила „К-1“, „Лоу кик“ и „Кик лайт“.

На турнира СК „Терес“ бе представен от двама състезатели.

При най-тежките в категория +94 кг в стил „Кик лайт“ Артин Маргосян се класира за финалите надигравайки безапелационно противника си от СК „Фуриозо“, гр. Балчик. В началото на втори рунд Арто отказа противника си с елегантно изпълнено уширо гери в корема.
На финала Артин се изправи срещу 206 сантиметровия гигант от СК „Файт“, гр. София. За съжаление победата на полуфинала на нашето момче коства лека контузия в глезена, която не му позволи да нанася удари с десния крак, което повлия на цялостната стратегия за финала. Арто не успя да наложи своята игра и гиганта от София успешно отмъкваше точка по точка с дългите си крайници. Крайният резултат бе в полза на софиянеца и сребърен медал за състезателя от СК „Терес“.

„Артин показа завидни умения на този турнир, смея да твърдя, че беше най-бързият и подвижен състезател в своята категория. За съжаление малко не му достигна, за да стане шампион, но вярвам, че това скоро ще се случи.“ – сподели треньора Николай Драганов.

Другия наш представител бе Димитър Ибрям. Той премери сили в същия стил „Кик лайт“ контакт. В категорията на Митко имаше 15 човека. Жребия отреди първата среща да играе срещу представител на СК „Джет“, гр. Варна. Митко се хвърли сърцато в боя, успешно парираше почти всички атаки на противника си и успя да наложи своята игра. Трупайки точка след точка, заслужено съдиите го обявиха за победител в тази среща.
В следващия кръг Димитър имаше за противник далеч по опитния представител на домакините от Каварна Евгени Живков. Опита си каза думата и представителя на местния клуб, имайки подкрепата на публиката, успя да се наложи в срещата и да спечели двубоя. Така Митко не успя да стигне до борба за медалите, но постигна победа още с първото си стъпване на Държавен турнир.

„Това бе първо участие на Митко на Републиканско първенство. Той стартира тренировки в клуба едва преди 6-7 месеца. Въпреки, че не успя да се класира за медал, опита който натрупа е много полезен и ще му помогне по-бързо да се изгради като боец, а скоро и като шампион.“ – коментираха треньорите.

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*