Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Три медала за кикбоксьорите ни от Държавното в стил Фул контакт

Три медала за кикбоксьорите ни от Държавното в стил Фул контакт

Три медала за бойците ни от Държавното първенство по Кикбокс в стил „Фул контакт“.

Състезанието се проведе през уикенда в Нова Загора и бе организирано от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, спортен клуб „Pride and Glory” и Община Нова Загора.

В него в продължение на два дни от 13 до 14 май се определиха шампионите на страната в два стила във всички възрастови групи. Участие взеха повече от тридесет спортни клубове от цялата страна и близо 200 състезатели.

Нашия клуб бе представен от трима състезатели: Ивайло Панев, Костадин Кръстев и Петър Йочев.

Първи на ринга се качи Ивайло Панев в категория до 60 кг. при юноши старша възраст. На полуфинала Ивайло се наложи убедително над представител от Враца и спечели правото да се бие за титлата републикански шампион. След тежка битка на финала Ивайло отстъпи с няколко точки разлика над многократния републикански шампион от Шумен. Така той се окичи със сребърен медал.

Втори между въжетата влезе Костадин Кръстев в категория до 75 кг при мъжете. За съжаление той загуби по точки на полуфинала от представител от Бургас. И така остана с бронзов медал.

Третият ни участник Петър Йочев (до 67 кг. юноши старша възраст) показа силен дух и в мъжка битка, и много оспорван мач отстъпи на полуфинал от представител от Шумен. Противника му на четвъртфинал успя да приключи срещата си едва в първия рунд с тежък нокаут. Но на полуфинала с нашия Петьо имаше сериозни затруднения. През първия и втория рунд точките бяха в полза ту на единия ту на другия състезател. Едва в третия рунд шуменеца успя да надделее с няколко точки разлика и да спечели правото да се боксира на финала. Но пораженията, които нашето момче му нанесе бяха толкова тежки, че боеца от Шумен не успя да се качи за финалната си среща и загуби служебно. Прогреса, който показа Йочев за 6-7 месеца от колкото тренира в клуба е завиден. За този период взе участие в три турнира, като във всяко следващо състезание той показваше голям напредък. Ако продължи да тренира в същия дух, очакванията са той да се пребори за шампионска титла още тази година на някой от следващите турнири от календара на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
Три медала за кикбоксьорите на Терес от Фул контата в Нова Загора 2017

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*