Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Мотивация»Защо да тренирам бойни изкуства?

Защо да тренирам бойни изкуства?

За да се чувствате пълноценни в напрегнатото си ежедневие, е важно да намерите начин да разпускате физически и психически. Тренировките освен по-здрави, ни правят и по-щастливи.

За всеки човек, дори за тези, които не са тренирали никога, има подходящ спорт, чрез който да постигат желания външен вид, но и психически да се изключат стресовите фактори на заобикалящата ни среда.

От столетия бойните изкуства са заложени във фолклора на всички древни народи. През изминалия век се наблюдава процес на превръщането на много от бойните изкуства в спортни дисциплини или т.н. бойни спортове. С течение на времето се развиват и модерните хибридни спортове като кикбокс.

Бойните спортове могат да дадат много на човека, който се занимава с тях и да го изградят и усъвършенстват като личност. Ако практикувате боен спорт, то със сигурност ще придобиете качества, който ще са ви необходими не само в залата, а и за постигане на целите си извън нея. Физическата сила, която придобивате постепенно ще изгражда самочувствието ви. Ще се научите на самоконтрол и дисциплина – отличителни белези на изградените, успешни личности. Придобиването на умения за самозащита е изключително важно, както за мъже, така и за жени. Това ни кара да бъдем по-сигурни и уверени. В залата докато се учите на правилата на някой спорт, тренирате тялото и умът си, развивате и способността си за самозащита.

Бойните изкуства са изключително подходящи и за деца. За подрастващите е важно от рано да създадат навици за поддържане на добра физическа форма и упоритост. Също така да се учат на дисциплина и уважение. В правилата на бойните спортове, като бокс и кикбокс, се залага именно на това. Тренировките са перфектният вариант да възпитаваме децата си по един забавен начин, в контролирана среда.

Щом говорим за вид изкуство, то задължително трябва да бъде „храна“ за ума и душата. Усещането след добра тренировка е несравнимо. Чувството за сила и баланс, умствена стабилност и най-вече победа над самия себе си. Защото най-големият ни опонент винаги сме самите ние. И когато, въпреки умората и потта, чуеш от треньора „Браво, добра тренировка, сваляйте ръкавиците!“, няма как на лицето ти да не се появи усмивка, защото знаеш, че с изкараната пот си оставил всичко негативно навън, а след чувството на умора се появява и усещането за победа!

Защо да тренирам бойни изкуства?

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*