Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Шампионски титли за ТЕРЕС от Държавното в Каварна (Снимки)

Шампионски титли за ТЕРЕС от Държавното в Каварна (Снимки)

През изминалия уикенд в гр. Каварна се проведоха Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт, както и Държавното първенство по Муай тай във всички възрастови групи. В двата турнира се включиха над 200 участника от 22 клуба. Организатори на събитията са Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай, Община Каварна и СК „Ринг“.

Спортен клуб ТЕРЕС бе представен от общо 9 участника. Четири от тях премериха сили на турнира по муай тай, а пет от младите надежди на клуба участваха по правилата на кикбокс в стил фул контакт.

Първият златен медал за клуба бе спечелен от най-малкия участник от отбора ни Владимир Стойчев. Той се пребори за златен медал в категория до 32 килограма във възрастовата група 11-12 годишни. Това бе първо участие на Влади на официален турнир, но въпреки това той показа завидни умения и надигра противника си.

Другия малчуган в отбора Мартин Стратев успя да се наложи на полуфиналите и да вземе победа по точки над по-опитен противник от него. За съжаление на финала отстъпи над доста по-развит физически опонент и остана със сребърен медал в категория до 42 кг. За Марти това също бе първо състезание. Но и двамата загатнаха за потенциала си да станат големи шампиони.

Следващите дебютанти за клуба бяха Филип Николов и Мустафа Перушински. Двамата не успяха да преодолеят противниците си на полуфинала в категория до 67 кг при юноши младша възраст, и така останаха със бронзови медали. Но имайки предвид, че и двамата тренират от няколко месеца, постижението им е много-добро. Показаха добра игра и желание за победа. Има какво още да работим, но те тепърва навлизат в спорта и ако продължат да полагат същите усилия много скоро ще ги видим по-нагоре на почетната стълбичка.

Последния пети участник на фул контакт за клуба бе Димитър Ибрям. След тежък и оспорван финал срещу по-опитен противник, Митко загуби по точки и стана вице-шампион на България в категория до 75 кг при мъжете.

Състезанието по муай тай бе далеч по-слабо и поради липсата на противници жребият отреди в категориите до 63,5 кг и до 67 кг при мъжете на финала един срещу друг да се изправят като опоненти представители на нашия клуб.

Във финала в категория до 63,5 кг се изправиха Ивайло Панев срещу Иван Желязков и двамата от Терес. Ивайло се наложи с лекота над Иван, имайки предвид, че Иво е доста по-опитен, а за Иван това бе първо участие в спорта Муай тай. Така Ивайло стана за пореден път шампион на България по мау тай, а Иван вице-шампион.

В другия финал до 67 кг мъже се изправиха Мариян Ганчев срещу Людмил Петков. И двамата излезнаха с голямо желание за победа и въпреки, че всеки ден тренират заедно в залата се спуснаха в ожесточена битка. В първия рунд Людмил успя да пласира повече чисти удари и поведе в резултата. През втория рунд битката продължи равностойно с размяна на тежки удари и от двете страни. В третия рунд Мариян успя да пласира тежко ляво кроше, с което изпрати Людмил на земята. Битката продължи, но това разколеба малко Людмил и така Мариян успя да натрупа повече точки и да завоюва шампионската титла. Поздравления и на двамата за мъжката игра!

Спечелените два златни и два сребърни медала на държавното по муай тай, трябваше да ни донесат купа за отборен шампион, както бе обявено предварително в наредбата за турнира. Но ръководството на Конфедерация промени правилата в движение и реши, че няма да връчва приза отборен победител за КУПАТА НА ГЕНЕРАЛНИЯ ПОЧЕТЕН КОНСУЛ НА КРАЛСТВО ТАЙЛАНД ЗА БЪЛГАРИЯ ГОСПОДИН ВИКТОР МЕЛАМЕД…Така без купа за отборен шампион тимът ни е с най-много отличия в турнира и е моралния ОТБОРЕН ШАМПИОН ПО МУАЙ ТАЙ от държавното в Каварна 2020г.

Общата равносметка от двата турнира е 3 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала за Боен Клуб ТЕРЕС, Пловдив.

Дебютантите от клуба показаха завидни умения и дадоха заявка за бъдещи по-високи резултати, а по-опитните от тях показаха надграждане на досегашните си качества. Това показва, че клуба ни се движи в правилна посока. – коментира треньора Николай Драганов.

Следващото предизвикателство за клуба ще е в идния месец на Държавното по Кикбокс в стил Лоу кик, което е и квалификация за Световното първенство.

Тренировките продължават с пълна сила!
Очакваме Ви в залата, за да тренираме заедно.
Ела в клуба! Стани един от нас!

 

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*