Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»10 медала за Боен Клуб ТЕРЕС от Държавното по Кикбокс в Шумен 2019 (Снимки)

10 медала за Боен Клуб ТЕРЕС от Държавното по Кикбокс в Шумен 2019 (Снимки)

През изминалия уикенд в Шумен се проведе Държавният шампионат по кикбокс в стиловете К-1 и Лоукик.

Ивайло Панев Шумен 2019

Ивайло Панев в действие

Боен клуб Терес бе представен от 12 млади състезателя. По-голямата част от отбора бе съставен от дебютанти за това състезание, а няколко от момчетата бяха само на 4-5 месеца тренировки. Въпреки, че за първи път стъпиха на такъв голям подиум, повечето от тях се представиха достойно, завоюваха медали и се качиха на почетната стълбичка.

Златни медали завоюваха Ивайло Панев при мъже до 63,5 кг и Ангел Бончев при юноши старша възраст до 81 кг. В оспорван мач срещу представител на домакините от Шумен Ивайло се пребори за шампионската титла след единодушно съдийско решение. Въпреки че за Ангел това бе първо състезание по кикбокс, той успя да изиграе много правилно тактически всички мачове и се наложи над титулувани бойци, за да се качи най-отгоре на стълбичката.

Със сребро се окичиха Гергана Йорданова при 13-14 годишните до 57 кг. в стил лоукик, Ивелина Лупова при жените в стил К-1 до 56 кг. и Дамян Георгиев при 13-14 годишните до 60 кг. Гери не успя да се наложи над представителка от домакините и отстъпи във финалната среща със съдийско решение. Ивелина загуби финала от Световна шампионка представителката на домакините от Шумен. Малко не достигна на Дамян да спечели своя финал, но за съжаление отстъпи по точки и остана втори.

На почетното трето място се наредиха Димитър Янков юноши старша възраст до 75 кг, Кирил Николов юноши младша възраст до 71 кг., Иван Шилев юноши младша възраст до 67 кг, Мартина Маркова девойки младша възраст до 56 кг и Георги Стоев при мъжете до 60 кг. Един от най-атрактивните мачове за нашия клуб направи Димитър Янков. Въпреки че Янков му се наложи да се качи в по-горната категория, защото в неговата нямаше съперници, във полуфиналната си среща Митко се наложи безпроблемно и безапелационно над противник от варненския клуб Вокил. Митко водеше с близо 40 точки преднина в мача. Във финалният трети рунд носът му потече (което често се случва при него и на тренировка, дори при леки удари.), а докторът на състезанието реши да прекрати срещата в полза на другия състезател. Това препъна нашето момче по пътя към шампионската титла. Кирил Николов отстъпи с няколко точки пред класен противник на полуфинала от първенството. Въпреки, че Кирил е в залата от около 4-5 месеца той показа завидни качества на боец, които му гарантират много успехи в най-скоро бъдеще. За Иван Шилев и Мартина Маркова това бе дебютно състезание, но въпреки това завоюваха медали. За тях най-ценното беше опита, който придобиха. Което ще им повлияе в положителна посока в последващите тренировки и усъвършенстване на уменията като бойци. Георги Стоев се сблъска с тежък противник на полуфинала и загуби, но отчитайки факта че и за него това беше дебют, може да кажем че това е само началото.

Без медали останаха Мариян Ганчев и Георги Вангелов. Момчетата има много тежки мачове срещу опитни противници, но въпреки това показаха, качества за големи бойци.

Опита, който придобиха момчетата и момичетата от този турнир е безценен. Той ще промени вижданията им за тренировъчния процес и отношението им към тренировките. Вярваме, че това бе просто една плаха крачка напред в тяхното спортно развитие. Вярваме че много скоро тези момчета и момичета ще водят отбора ни към шампионски победи. Тренировките за всички продължават с пълна пара! 🙂

 

 

 

 

 

ибрям

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*