Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»5 медала за Терес от международния турнир “KOZLODUY NPP CUP”

5 медала за Терес от международния турнир “KOZLODUY NPP CUP”

От 11 юни до 13 юни в Козлодуй се проведе четвъртото издание на Международния турнир по кикбокс “Купа на АЕЦ „Козлодуй“. В него взеха участие 250 кикбоксьори от 40 клуба от 8 държави. Турнирът е част от спортния календар на БККБМТ и се организира съвместно с БККБМТ и “Световна Асоциация на Кикбоксовите Организации” (WAKO).

Спортен клуб Терес бе представен от 6 състезателя, 5 от които се завърнаха с медали.

Най-лекият в отбора Владимир Стойчев остана без медал при 11-12 год. в категория до 37 кг. Влади за първи път се качи в тази по-горна за него категория, като тежеше едва 34 килограма, което е в долната и граница. За съжаление разликата в килограмите се оказа решаваща и той не успя да се наложи и отстъпи по точки над по-тежките си противници.

Следващия на ринга в Козлодуй се качи Мартин Стратев в категория до 42 кг при 11-12 годишните. Марти отстъпи по точки във полуфиналната си среща срещу боец от Украйна и така остана с бронзов медал.

В същата възрастова група но до 47 кг се би мъжки Димитър Георгиев. Въпреки сърцата игра и раздаването на нашия боец той отстъпи по точки във финалната си битка. Така Митко се окичи със сребърен медал от международния турнир.

В турнира имахме две представителки на нежния пол. Евелина Йочева и Весела Чангалова. И двете достигнаха до бронзовите отличия, като и двете дами показах напредък и се биха мъжки срещу доста по-опитни противнички от тях. Веси игра със представителка на Сърбия, с множество международни участия и дългогодишен опит в бокс и кикбокса.

Последен на ринга за Терес излезе младата надежда на клуба Марио Аржанов. Марио изигра много тежък финал, в който през повечето от времето доминираше, но минута отпускане във втория рунд и съдиите дадоха своите предпочитания за опонента му от София. В първия и третия рунд Марио изцяло доминираше на ринга и дори успя да пласира няколко чисти мавашита на опонента си в главата, но отново за съжаление това рядко се точкува с две точки от съдиите, както би трябвало да е по регламент. Така Аржанов стана вице-шампион от турнира “Купа на АЕЦ „Козлодуй“.

„Повечето от състезателите ни показаха, че са надградили уменията си от последния турнир, което и беше целта на нашето участие, да видим как се развиваме. Всеки имаше своите грешки, които са отчетени след двубоите. Продължаваме с тренировките по план, за да може на следващия турнир, да сме още по-добри.

Благодарим на Георги Вачев от СК „Golden Boys“ за поканата и отличната организация на турнира!“ – коментира Николай Драганов старши треньор в клуба.

Снимка: Светослав Иванов

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*