Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Две шампионски титли и общо 11 медала за Терес от Държавното по Кикбокс Фул контакт

Две шампионски титли и общо 11 медала за Терес от Държавното по Кикбокс Фул контакт

180 участници от 24 клуба премериха сили на Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт, което се проведе в гр. Козлодуй през уикенда.

Спортен клуб ТЕРЕС бе представен от 13 участници. Най-малкият бе на 8 години, а най-тежкият 120 кг. Имахме представители във всички възрастови групи в няколко различни категории. Както и една девойка при 13-14 годишните. За повечето ни бойци това бе първо състезание. Но това не им попречи да се качат на почетната стълбичка и да се окичат с медали.

С шампионски титли и златен медал се окичиха Ивайло Панев и Марио Аржанов. За Ивайло това бе завръщане след година прекъсване поради две поредни контузии на крака и ръката. Но това не му попречи да се представи блестящо и да се завърне като шампион в категорията си при мъжете. За Марио Аржанов това бе първа шампионска титла, но той отдавна загатва за потенциала си. На финала бе безапелационен и още в първия рунд свали противника си в тежък нокдаун, след който реферът прекрати двубоя.

На крачка от успеха се оказаха вицешампионите Христо Даракчиев при най-малките 9-10 год., Раду-Стефано Йорданов и Теодора Хаджиева при 13-14 год., Петър Тантиков при юноши младша възраст, както и Стефан Чучулски и Иван Божилов при мъжете. Загубата на Стефан на финала бе много спорна според всички, които наблюдаваха двубоя, но реферите явно прецениха друго и нашето момче остана вицешампион при мъже до 86 кг. А Иван Божилов направи фурор в залата във финалната си среща. Изправи се срещу много опитен противник от София, който е титуляр шампион в категорията от поне две години. Но въпреки, че му липсваше опит, нашето момче се сби мъжки от първата секунда и успя да привлече вниманието на всички в залата с атрактивната си и агресивна игра. Иван загатна за потенциала, а си скоро се надяваме с него да имаме и шампионската титла в най-престижната тежка категория +91 кг.

С бронзови медали останаха Виктор Павлов при 11-12г., Владимир Стойчев при 13-14 год., и Емил Гърдев при мъжете.

Извън медалите останаха Микаел-Валентин Йорданов и Алекс Иванов при 13-14 год., но показаха много добра игра срещу по-опитни противници от тях.

Това бе първото състезание за годината. Само след около три седмици предстои държавното по кикбокс в най-масовия за страната ни стил лоукик. Първенството ще се проведе в гр. Шумен между 11 и 13 март.

 

Държавно по кикбокс в стил фул контакт Козлодуй 2022

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*