Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Шампионска титла и още 8 медала за кикбоксьорите ни от Държавното в стил лоукик

Шампионска титла и още 8 медала за кикбоксьорите ни от Държавното в стил лоукик

През изминали уикенд се проведе Държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик. Над 330 състезатели от 46 спортни клуба в цялата страна премериха сили, за да се определят шампионите в отделните категории, които ще представят България на Европейското първенство за мъже и жени в Анталия и на Световното първенство за юноши и девойки в Дъблин.

TERES Gym & Fight Club, Пловдив бе представен от 10 състезателя, повечето от които дебютанти. Въпреки това почти всички се окичиха с медали и заеха призови места. Клуба се завърна с общо 9 медала от 10 участника. Една шампионска титла и три вице-шампионски.

Шампионска титла завоюва Ивайло Панев при мъжете до 60 кг. Това бе второ състезание на Ивайло след повече от година прекъсване поради контузия. Но както и на фул контакта преди няколко седмици опита си каза думата и той спечели златото. На полуфинала дори успя да нокаутира противника си с красивия удар уширо маваши в черния дроб.

Вице-шампионска титла спечели Марио Аржанов. На полуфинала той също отказа противника си още в първия рунд след три нокдауна рефера прекрати двубоя. На финала се изправи срещу титулован състезател с медали от международни турнири, но въпреки това малко не достигна на Марио, за да спечели двубоя. Две точки го деляха от победата, но за съжаление остана втори в категория до 54 кг при юноши старша възраст.

Другите вице-шампионски титли са за Петър Тантиков и за Раду Перху-Йорданов. Други петима се окичиха със бронзовия медал: Владимир Стойчев, Микаел Перху-Йорданов, Теодора Хаджиева, Ангел Чавдаров и Христо Даракчиев. Запомнящо бе представянето на Ангел, той победи убедително противника си на четвърт финала, но загуби по точки полуфиналната битка. Но през цялото време налагаше своята игра на профи състезател, просто разликата в правилниците и точкуването не му позволи да вземе победа и на полуфинала.

Следващото предизвикателство за клуба ни е другия месец в гр. Пазарджик на Държавното по кикбокс в стил К-1. А до тогава продължаваме да тренираме здраво и да се усъвършенстваме.

Терес 2022 Шумен

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*