Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Блог»Как да убедим децата си да спортуват?

Как да убедим децата си да спортуват?

Днес, обществото ни е такова, че новото поколение са постоянно „залепени“ за телефони, таблети и компютри. Тъжна история, но е факт, че компютърните игри изместват всички видове занимания. На по-късен етап обаче, това постоянно седене и нездравословно хранене ще окаже влияние на здравето Ви. Нашият съвет е да запишете детето си някакъв вид спорт за деца, още докато е малко, разбира се съобразете се и с интересите му. В интерес на истината, много изследвания показват, че бащите са тези, които единствено влияят на децата, когато става дума за тяхната активност. Е, време е като родители да се намесите и да се погрижете за един по-здравословен и пълноценен начин на живот на Вашето дете. Вижте кои са нашите съвети за това как да убедите дете Ви да спортува.

Говорете за спорт

Темата за спорта трябва да бъде редовна в семейството. Говорете затова какви са ползите от спортуването, защо е важно да бъдат физически активни. Ако сте разбрали за някоя интересна новина около известните спортисти, споделете я с Вашето дете. През свободното си време, му предложете да се разходите, за да го накарате да обича движението и да му докажете, че и Вие се стремите да бъдете активни в спорта, колкото има време да отделяте. А, ако наистина разполагате с повече свободно време, предложете да тренирате заедно. Вашата роля тук е да поддържате интереса му жив. Добре е децата да са по-запознати за различните видове спорт. Гледайте мач по телевизията заедно или дори на живо, когато сте свободни. Няма нищо по-убедително от чувството, когато гледате спортна среща на стадион или в зала и сте заобиколени от много емоции. Давайте повече информация на детето си, която е необходима да знае.

Бъдете пример

Когато в едно семейство, родителите са тези, които още с прибирането от работа са легнали на дивана и не са мръднали оттам, не очаквайте друго от детето. Те копират Вашето поведение. С тези Ваши действия, Вие по никакъв начин не може да го убедите, че трябва да спортува. Не очаквайте самоинициатива. Това, което възрастните показват, това се очаква да се вижда и във всяко едно действие и на децата. Така че, нашият съвет е първо Вие да се ориентирате към някакъв вид спорт или поне упражнения, които да правите вкъщи. През уикенда излезте заедно с Вашето дете, разходете из квартала, в парка или другаде. Бъдете активни заедно. Колкото по-малко стоите на компютъра, толкова по-добре. Нека тези разходки бъдат част от ежедневието ви.

Насърчавайте го

Както Ви казахме по-горе, най-добрият вариант е да го запишете на спорт за деца, още докато е малко. Разберете за интересите му, какъв спорт го влече. В крайна сметка освен за здравето, спорта допринася за дисциплината на децата. Освен това така те се научават да бъдат по-отговорни. Посещавайте всяко състезание, за да го подкрепите. Покажете, че се интересувате от неговите занимания. Когато прекарвате повече време с тях, така ще ги стимулирате допълнително.

Трябва да се вслушате, вместо да си правите сами предположения. Налице е и възможността самото дете все още да не е убедено за вида спорт, от който се интересува. Ако е така, Вашата роля е да задавате точните въпроси.

Не забравяйте, че на първо място, Вашето дете е дете, а на второ място – спортист. Има деца, които ще превърнат спорта в своя професия, но не от всяко дете ще порасне професионален спортист.

Ако се чудете къде да запишете Вашето дете да спортува, заповядайте в Teres Gym & Fight Club.

„Super Kids е най-добрата програма за тренировки на деца! Тя включва развитие на здраво и функционално тяло и специално насочена към деца. Целта на програмата е да изгради двигателна култура на децата, да развие тяхната сила и издръжливост и да предотврати затлъстяването.

Когато спортът и забавлението вървят ръка за ръка, нашата мисия е изпълнена. Побързайте и включете Вашето дете в програмата на Teres.

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*