Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»В Пловдив се проведе треньорски семинар по Кикбокс (СНИМКИ)

В Пловдив се проведе треньорски семинар по Кикбокс (СНИМКИ)

През изминалия уикенд в Пловдив се проведе треньорски семинар по Кикбокс. В семинара взеха участие трима представители на СК „Терес“.

В качеството си на треньори, в семинара се включиха Дмитрий Сидоренко и Николай Драганов.

Нашият най-изявен състезател Стефан Чучулски бе поканен в качеството на преводач. Той се погрижи да предаде думите на националния селекционер Миодраг Йотич от английски език на по-достъпния на аудиторията български. Стефчо показа, че освен кикбокс владее доста добре и английски език.

Чучулски превежда на семинар по кикбокс

За да обобщим случилото се през първия ден на семинара си позволяваме да цитираме председателя на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай г-н Виктор Меламед:

“Изключително интересен и много полезен семинар на националния селекционер по кикбокс на България Миодраг Йотич! В Пловдив председателят на техническата комисия във WAKO и световен експерт Йотич предава своя безценен опит на повече от 60 треньори на клубове от цялата страна, членове на БККБМТ! Добро начало на силно, спортно лято!“

Семинар по кикбокс в Пловдив

Обща снимка след първия ден на семинара

В началото на втория ден от семинара Николай Атанасов – национален селекционер по муай тай и Николай Скипарнов – международен съдия по муай тай проведоха лекция за разясняване на състезателния правилник и формиране на съдийската оценка в спорта муай тай.

Разисквана бе методиката на подготовката по кикбокс и тактиката на водене на боя. Освен това се проведоха серия от дискусии на тема седмичния макроцикъл в подготовката на състезатели.

Национални селекционери по кикбокс

Националните треньори и селекционерът Мидраг Йотич

Националните треньори и селекционерът Миодраг Йотич определиха окончателния състав на националните гарнитури. Това беляза края на срещата на треньорите от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, част от двудневния семинар по кикбокс, организиран от БККБМТ в град Пловдив.

Малко повече за човека, който води двудневния семинар:
Г-н Йотич е многократен шампион на Сърбия по кикбокс, световен и европейски шампион на IAKSA и WAKO. Като професор по физическо възпитание той работи като селекционер и директор на Сръбските национални отбори в периода 1992 – 2007 година, а също така е и представител на Сърбия за спорта муай тай в WMC и IFMA. От 2007 до настоящия момент е Вицепрезидент на Сръбската кикбокс федерация, главен треньор и член на комисията за Феър плей и неин представител в Сръбския олимпийски комитет.

В семинара взеха участие повечето от треньорите по кикбокс в страната.

Следващия треньорски семинар под егидата на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай, с участието на Миодраг Йотич, ще се проведе в края на юли в Банско и ще е с практическа насоченост. По същото време в Банско ще се проведе лагер на националите по кикбокс и муай тай, както и съдийски семинар.

Чучулски на семинар по кикбокс

СК ТЕРЕС Пловдив на семинар по кикбокс

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*