Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Сребро и бронз за бойците от СК Терес на държавното по Кикбокс в Пловдив

Сребро и бронз за бойците от СК Терес на държавното по Кикбокс в Пловдив

През изминалия уикенд, гр.Пловдив бе арена на люти битки. На 07 и 08 ноември в града под тепетата се проведе Държавният шампионат по Кикбокс в стилове „Фул контакт“, „Лайт контакт“ и „Пойнт файтинг“.

СК „Терес“ бе представен от двама участника в стил „Фул контакт“.

Петър Стоянов при мъжете в кат. до 71 кг, не успя да се пребори с противника си от СК „Скаптопара“, Благоевград и загуби полуфиналната си среща в турнира, и така остана на трето място и бронзов медал. Това бе дебют на Стоянов на Държано първенство.

Петър Стоянов СК Терес

Петър Стоянов – СК Терес

Другия ни представител Стефан Чучулски успя да се пребори за сребърен медал в категория до 71 кг. при юноши старша възраст.

В първата си срещата Стефчо надигра убедително представителя на СК „Бастет“, София. Съдийското решение бе 3:0 гласа в полза на нашето момче.

Стефан Чучулски СК Терес

Стефан Чучулски – СК Терес

На финала Чучулски се изправи срещу Александър Чакъров от СК „Ахил“, Варна. Двамата състезатели вече са се срещали на финала на Държавното първенство по Кикбокс стил „Лоу кик“ в гр.Каварна преди около месец.
Срещата бе много оспорвана до самия край. Но все пак опита си каза думата и Чакъров взе победата и стана държавен шампион за пети път.

Стефан Чучулски СК Терес

Стефан Чучулски – СК Терес

Стефан Чучулски - СК Терес

Стефан Чучулски – СК Терес

Стефан Чучулски - СК Терес

Стефан Чучулски – СК Терес

Александър Чакъров - СК Ахил

Александър Чакъров – СК Ахил

„Въпреки, че допускаме втора загуба от този противник, смятаме че Стефчо се представи на ниво и изигра срещата си по-добре от предния път. Трябва да отчетем факта, че Стефчо тренира едва от година, докато противника му вече е петкратен шампион на България. Ние виждаме градацията в неговите умения и вярваме в него и успеха му в бъдеще.“ – коментираха треньорите.

Особеното за този голям форум е, че освен Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай в организацията му се включиха повечето пловдивски клубове по Кикбокс, в това число и СК Терес. Пловдивските клубове се обединиха около идеята, че заедно са по-силни и могат повече и вече го доказаха. Очакванията са много скоро да видим още техни инициативи, за популяризирането на Кикбокс като спорт в града.

Турнира се проведе с любезната подкрепа на: АТН-ТРАНС ЕООД, „АСО СОКОЛ” ООД, „Химснаб Наири” ООД, „Марс Секюрити ЕООД”и медийната подкрепа на портала за бойни спортове FightNews.bg.

Видео интервю с треньора Николай Драганов в предаването СПОРТЪТ с Валери Станков:

(започва след 1:35 мин.)

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*