Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Блог»Ползите от груповите тренировки

Ползите от груповите тренировки

Спортът играе важна роля за здравето. По-добър сън, повече енергия, редуцира стреса, помага на концентрацията и т.н, но понякога може човек да изгуби своят интерес към него. Всеки, който е тренирал сам, вероятно се е натъквал на проблеми като – отегчение, липса на мотивация, трудности в измислянето на нови упражнения, странните погледи на околните. Тези фактори понякога са смущаващи и могат по-скоро да се превърнат в причини, които биха накарали човек да се откаже.

Ако някои от вас някога са чувствали некомфортно от самотните тренировки, вероятно вашата най-добра алтернатива са груповите тренировки. Плюсовете са много.

Залата

Често хората си представят мръсни и неприятни, помещенията за спортни активности, но всъщност могат да остават очаровани. Новите зали са добре оборудвани, поддържани и подготвени да посрещнат нуждите на редица посетители. Предлагат различни съоръжения или уреди, във връзка със спорта ,който се упражнява в тях. Освен това, някои от тях дори предлагат опции, които са добро попълнение към залата. Ето за пример някои, които ние предлагаме в „Терес“

Треньорите

Това е фактор, с важно значение. Голяма част от хората имат желание да водят активен начин на живот, но често са недостатъчно запознати с правилното изпълнение на упражненията, натоварване и редица други подробности, които често завършват с контузия или неуспех. Под ръководството и наблюдението на специалисти обаче, тези опасности се свеждат до минимум. Те ще ви насочват в правилното  изпълнение на упражненията, ще следят нивото на развитие и ще ви дават съвети, как да се справяте по-добре в реално време. Ще се чувствате сигурни и спокойни за здравето си, в ръцете на обучени хора.

Мотивация

Да бъдете част от тренировъчен клас, означава да преминете своите лимити. При признаци на изтощение, инструкторът освен, че опитва да вдигне духа, чрез насърчаващи изрази, но и често насочва вниманието към оправдаващи усилията причини, които напомнят защо предаването в този момент, не е опция. Не рядко явление е и самата подкрепа помежду трениращите. В подобни обстоятелства, сте по-способни да дадете повече от себе си, знаейки че всички там се стремят към една обща цел.

Създаване на социални връзки

Групите са едни от най-благоприятните места за създаване на връзки и приятелства. Както вече споменахме, не рядко е и взаимната подкрепа между самите трениращи. Това насърчава чувството за близост и екип. Намират се най-различни хора на заниманията, нищо чудно сред тях да откриете някой, с който да имате общи интереси, а дори да завържете и приятелства.

Забавление

Когато тренирате сами, в един момент ви настига рутината от едни и същи упражнения и губите интерес. Инструкторите са добре запознати с този факт и предварително са подготвени. Често разнообразяват упражненията и вкарват в полза различните съоръжения, с които са снабдили залата. Също, от време на време се организират различни забавни събития, които освен, че отново помагат за създаването на по-добри взаимоотношения, но и позволяват на залата да се превърне в нещо повече от просто място за тренировки.

Изкачване на връх Мусала

Поход по „Каньона на водопадите“

Други наши събития, може да откриете на нашата фейсбук страница – https://www.facebook.com/SportClubTeres/

Групови тренировки, които ние предлагаме – https://teres.bg/trenirovki/

Instagram  – https://www.instagram.com/teres.bg/

Изберете група и да започваме!

Avatar

Автор

The author didnt add any Information to his profile yet

Напишете коментар

*