Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Три шампионски титли и още два медала от Svilengrad Kickboxing Cup 2019 (ВИДЕО)

Три шампионски титли и още два медала от Svilengrad Kickboxing Cup 2019 (ВИДЕО)

През изминалия уикенд в Свиленград се проведе първото издание от международния турнир по кикбокс Svilengrad Kickboxing Cup 2019. В състезанието взеха участие общо 160 състезателя от 25 спортни клуба. Едновременно на ринг и татами се изиграха над 100 срещи, в които бяха определени шампионите в съответните възрастови групи и категории.

Боен Клуб ТЕРЕС бе представен от 5 участника, и петте се завърнаха с медали от турнира. Трима от тях със шампионски титли, една вицешампионска титла и един бронзов медал.

Безспорно чудото на това състезание за ТЕРЕС бе най-малкият ни представител 12 годишният Дамян Георгиев. В неговата категория бяха 9 участника. Наложи му се да играе 3 мача в рамките на няколко часа. По-интересни бяха последните два мача, в които малкият Дамянчо трябваше да се изправи срещу доста по-тежки противници от него самия. Тъй като категорията му е +47 кг (това е последната, тежката категория за тази възрастова група), всички момчета по тежки от 47 килограма бяха неговата категория. Той самият тежи около 60 кг, а противника му на полуфиналната среща тежеше някъде около 90 кг. Един до друг двамата изглеждаха като Давид и Голиат от библейската притча. Малко хора вярваха преди мача, че Дамян има шанс срещу толкова огромен противник, но той опроверга всички предварителни нагласи. Впусна се в боя мъжката и вложи сърце, и душа от първата до последната минутка. Благодарение на сърцата и резултатна игра успя умело да надиграе противника си. За негов „късмет“ на финала го очакваше отново доста по-тежък противник от клуба домакин „Тангра“, Свиленград. Но и това не трогна железния характер на младия ни боец и той отново се пребори за победата показвайки мъжка игра, и желание за победа. Така Дамян Георгиев се пребори за шампионската титла на Svilengrad Kickboxing Cup 2019 и успя да спечели уважението не само на съотборниците си, но и на публиката и съдиите в турнира.

ВИДЕО от полуфиналният мач на малкия голям Дамянчо:

Вторият златен медал и шампионска титла от турнира са за Стефан Чучулски. Стефчо игра в стил лоукик мъже до 81 кг. След много оспорван финал и сърцата игра от страна на нашият млад инструктор Стефчо, той успя да се окичи със златото.

Третият златен медал завоюва Димитър Ибрям. Той се наложи безапелационно на татами в стил киклайт контакт в категория до 69 кг за юноши старша възраст.

Със сребърен медал остана Георги Иванов при момчетата до 69 кг. След една победа и една много спорна загуба. Финалният мач завърши с равен резултат въпреки, че през целия мач Жоро водеше резултата. Но съдиите решиха да отсъдят победата за другия състезател.

На трето място остана Емилио Ралев. Малко не му достигна, за да се пребори за по-добро представяне.

Благодаря на всички състезатели за сърцата игра и достойното представяне на клуба на международния турнир. Предстоят ни няколко месеца през, които ще може да потренираме здраво, да подобрим уменията си, за да постигнем още по-добри резултати през есенния дял от първенствата. – заяви треньора Николай Драганов.

Финала на Дамян:

ВИДЕО от финала на Стефан Чучулски:

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*