Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Мотивация»Да запазим добрата форма въпреки празниците

Да запазим добрата форма въпреки празниците

индивидуални тренировки по кикбокс в Пловдив
Коледни песни, аромат на канела, блещукащи светлини, домашен уют и разбира се препълнени трапези. С няколко думи описахме уикенда на годината или иначе казано декември. И наред с всички удоволствия, които съпровожда месеца, като добавим и традиционния студ навън, е напълно разбираемо по-рядко да се сещаме за залата. Ако не искаме да върнем назад с месеци постигнатите резултати, това не трябва да е така.

Вкусотиите на масата са по-примамливи от всякога и усилията да устоим все по-големи. Никога не бихме ви посъветвали да се лишите от парчето си от баницата с късмети, все пак и ние сме хора. Но не трябва да забравяме, че ако искаме да сме неотразими и в най-добрата си форма, не само в новогодишната нощ, а и след това, не бива да оставяме на заден план тренировъчния си режим. Иначе хвърляме на вятъра часовете прекарани в упорите тренировки и много бързо може да загубим добрата си форма. Също така връщането в залата след празниците става доста трудно ако сме се залежали и понапълняли. Сериите ни се виждат безкрайни, а тежестите, с които сме тренирали с лекота, ни се струват непосилни.

Да се върнем към вкусотиите. През декември съвсем не можем да ограничим празниците до Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Студеният месец е типичен и с многото именни дни и банкети. За да можем без угризения да хапваме и пийваме, не бива да забравяме за всичко, с което се занимаваме през цялата година, за да се чувстваме и изглеждаме добре. Без значение дали това са боксовите ръкавици или лостовете и гирите.

Както вече казахме, не бихме спрели никой да си хапне вкусна баница или топла питка. Важното е да не излизаме от форма въпреки обилната и тежка храна на трапезата, а това може да стане само с тренировки. За някои от вас, които не са в залата редовно или пък въобще, също може би е най-подходящото време за създаване на този навик, именно за да смекчите последствията от обилното хапване и гарантираното обездвижване през зимата.

И не забравяйте, че колкото и да е вкусно всичко, което обичаме да хапваме, то ни се лепи, освен ако не го изкараме навън в залата. За това е изключително важно до колкото ни е възможно да не преяждаме, да се храним с домашно приготвена храна и в никакъв случай да не забравям за тренировките си!

funkcionalno-trenirane-plovdiv

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*