Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Медал за Петър Стоянов от Националната Универсиада 2015 Пловдив (ВИДЕО)

Медал за Петър Стоянов от Националната Универсиада 2015 Пловдив (ВИДЕО)

Между 17 и 22 май в Пловдив се проведе Националната Универсиада 2015 Пловдив.

Организатор на събитието е Асоциация за университетски спорт „Академик“. Универсиадата е едно от най-масовите спортни събития за студенти тази година в България. На откриването присъстваха студенти – състезатели, треньори и отбори от цялата страна, които в рамките на пет дни ще мерят сили в 10 вида спорт.

В Националната Универсиада взе участие и един възпитаник на СК Терес – Петър Стоянов.

Петър Стоянов взе участие в надпреварата по Кикбокс стил Кик лайт контакт, която бе организирана съвместно с Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

В категорията на Петьо имаше общо седем участника. Жребият отреди на четвърт финала Петър да се бие с представител на МВР Академия. Въпреки, че Петьо за първи път стъпи на татамито, извън тренировъчната зала, той се представи достойно и успя да се наложи убедително над противника си, и извоюва победата.

Така той се класира на полуфинал.

Там жребият го срещна с Кристиян Попов представител на Благоевградския Югозападен университет „Неофит Рилски“. Криястиян е републикански шампион по Кик бокс стил Фул контакт за 2014 г. – състезател с много опит на ринга, както на турнири по Кикбокс така и на боксови турнири.

Опита си каза думата и благоевградския боец успя да се наложи и да инкасира повече чисти удари от Петър. Съдийското решение бе в полза на благоевграчанина. Именно Кристиян Попов стана и шампион в тази категория.

„Петър загуби, но се представи достойно. Показа качества на боец. Ако продължи с тренировките в същия дух, много скоро ще разгърне пълният си потенциал на ринга, а защо не и да стане републикански шампион.“ – коментираха треньорите на Петър веднага след срещата.

По брой участници турнира може да се сравнява с Държавните шампионати. Имаше категории с по 9-10 човека.

ВИДЕО: Петър Стоянов, СК Терес – Пловдив Vs Димитър Миков МВР Академия – София

ВИДЕО: Петър Стоянов, СК Терес – Пловдив Vs Кристиян Попов, Благоевград

СК ТЕРЕС

Автор

Администратор

Напишете коментар

*