Тренировки по Кикбокс, Бокс, Тае Бо, Табата и др.

Блог

Начало»Новини»Резултат от Държавното първенство по Кикбокс в Нова Загора (СНИМКИ)

Резултат от Държавното първенство по Кикбокс в Нова Загора (СНИМКИ)

През изминалия уикенд в гр. Нова Загора се проведе Държавният шампионат по Кикбокс в стиловете К-1 и Фул контакт.

СК „Терес“ бе подготвен да участва с трима състезатели в турнира, но за съжаление, контузии в последната седмица от подготовката им, не позволиха на двама от бойците да вземат участие. Така за Нова Загора замина само младата надежда на клуба Стефан Чучулски.

В петък той успешно мина през кантара и с нетърпение очакваше разпределението за предстоящите мачове. Жребият отреди още в първия кръг на турнира Стефчо да се изправи срещу най-опитния и титулован състезател, Европейският шампион за кадети от Испания 2015 г. Радослав Костов. Още преди мача коментарите в залата бяха, че това ще е най-тежката среща в категорията, защото това са и основните претенденти за титлата.

Стефчо започна добре първия рунд и въпреки опита и класата на противника си, успя да пласира доста точни удари, дори успя да вкара мае гери в главата на класния си противник. С напредването на срещата, рутината и опита на носителя на титлата за най-перспективен състезател за 2015 г. на Българската Конфедерация по Муай тай и Кикбокс Радослав Костов си оказаха своето и той успя да се наложи над нашия състезател. Крайното решение на съдиите бе 3:0 съдийска гласа в полза на варненския боец.

Чучулски, Драганов, Сидоренко 2016 Нова Загора

След победата над Стефчо, Радослав Костов, постигна още две победи и стана шампион в категорията. Интересно, е че жребият изпрати на полуфинал директно състезателят от СК „Бастет“, София (Стефчо е играл с него на полу-финала на Държавното през 2015 в Пловдив и го победи убедително.). Той загуби с лекота срещу Костов от „Боил“, но поради по-добрият жребий спечели бронзов медал, за разлика от нашия състезател.

Въпреки че загуби, Стефчо се представи много добре срещу толкова класен противник. Със всеки изминал мач, той успява да покаже своя напредък, дължащ се основно на положения много труд в залата. С играта си напоследък той дава заявка, че е сред топ бойците в своята категория в България.

За него, както и за останалите състезатели в клуба, сега предстои кратка почивка, след което ще възстановят тренировките, готвейки се за есенния дял от Държавните турнири.

Чучулски 2016

Стефан Чучулски Vs Радослав Костов

TERES - Gym & Fight Club

Автор

Teres - Gym & Fight Club е една от най-модерно оборудваните спортни зали за бойни изкуства в страната. В Teres - Gym & Fight Club се провеждат тренировки от рано сутринта до късно вечерта. Освен до сега познатите ни класове по Кикбокс и Кросфит (Силово-кондиционни тренировки), в новата зала има и много нови класове като бокс, кардио, кикбокс, тае-бо, бокс за жени, табата и други.

Напишете коментар

*